De VVNH

De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) is de overkoepelende organisatie van 205 groothandelsbedrijven in hout inclusief filialen. De grote meerderheid van alle werknemers in de bedrijfstak is werkzaam bij deze bedrijven. Daarmee representeert de VVNH de houthandelsbranche zowel kwalitatief als kwantitatief.

Verenigingen die gerelateerde branchesegmenten vertegenwoordigen zijn als buitengewoon lid bij de VVNH aangesloten: de Nederlandse Vereniging van Houtagenten (NATA), de Algemene Vereniging Inlands Hout (AVIH), de Vereniging van Houtdrogers (VvH) en de Vereeniging van Importeerende Groothandelaren in Hout VIGH). De VVNH is als ondernemersorganisatie lid van het Nederlands Verbond van de Groothandel (NVG) en daarmee verbonden aan het VNO/NCW.

Door de mondiale handel in hout en de herkomst ervan is de VVNH actief betrokken bij de volgende internationale organisaties:

  • European Timber Trade Federation (ETTF). De genoemde organisaties vormen onder de ETTF de Secties Hardhout, Naaldhout en Plaatmateriaal
  • Confédération Européenne des Industries du Bois (CEI-Bois)